Voit tilata tuotteita liikkumalla sivustolla ja keräämällä niitä yksitellen ostoskoriin.
Mikäli tiedät tuotekoodit voit myös käyttää Pikatilaus vaihtoehtoa, jossa sinun tarvitsee ainoastaan syöttää koodit ja kappalemäärät taulukkoon ja lähettää taulukko meille. Pikatilaus taulukkoon pääset yllä olevan PIKATILAUS linkin kautta.
Normaaliin puhdistukseen suosittelemme tavallista astianpesuainetta. Puhdistuksen jälkeen allas huuhdellaan lämpimällä vedellä ja kuivataan. Suosittelemme altaan puhdistamista kerran kuukaudessa Blanco DeepClean rst-puhdistus- ja hoitoaineella.
1. Päivittäinen puhdistus tavallisella astianpesuaineella tai DailyClean+. 2. Tarvittaessa puhdistus ja kiillotus Blanco DeepClean rst-puhdistus- ja hoitoaineella. 3. Perusteellinen puhdistus Blanco DeepCleanilla:
levitä Blanco DeepCleania kostealle rievulle tai sienelle
hankaa allas puhtaaksi harjauksen suuntaisesti
huuhtele allas ja pyyhi kaikki vesipisarat liikuttaen sientä pinnan harjauksen suuntaisesti
lopuksi kuivaa allas kuivalla rievulla
altaan pinnasta tulee puhtaan kiiltävä (mikäli pinnassa on edelleen likaa toista puhdistus yllä mainitun ohjeen mukaisesti)
teräväkulmaisten altaiden nurkat saat parhaiten puhdistettua käyttämällä Blanco DeepCleania ja mahdollisimman pienikokoista harjaa
Durinox altaille riittää pesu kostealla sienellä/mikrokuituliinalla ja pienellä määrällä asianpesuainetta, joten et tarvitse Blanco DeepClean rst puhdistus- ja hoitoainetta Durinox altaan kiillottamiseen.
Blanco DeepClean rst puhdistus- ja hoitoainetta (1133) voit tilata tästä.
Blanco DailyClean+ tehokkaasti kalkkia irrottavaa puhdistusainetta (1132) voit tilata tästä.
Miten hoidan ja puhdistan Blanco-altaiden muoviosia?
Blanco altaiden vakio- ja lisävarusteina saatavissa olevat muovista valmistetut osat, esim. vihanneskulho, tulee puhdistaa päivittäisessä käytössä syntyneistä epäpuhtauksista käsin normaalilla astianpesuaineella. Muoviosia ei saa pestä astianpesukoneessa. Useisiin Blancon allasmalleihin vastaavat osat on saatavissa myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuna.
Kuinka hoidan Blancon Silgranit-allasta?
Kaadettuasi altaaseen värjääviä aineita kuten teetä tai kahvia huuhtele allas vedellä välttääksesi kalkkikerrostumia. Mikäli altaan pintaan jää kalkkia, tarttuu lika ajan myötä kalkkiin. Käytä altaan puhdistuksessa normaalia tiskiainetta.
Paistinpannusta ja muista metalliesineistä tulleet viivat voi poistaa tiskiaineeseen tai ruokaöljyyn kostutetulla sienellä pyörivin liikkein.
Suositeltavat hoito- ja puhdistusaineet SILGRANIT -altaille:
hoito tarvittessa: Käytä puhdistukseen tiskiainetta ja kosteata riepua tai sientä. Huuhtele allas vedellä ja kuivaa se lopuksi
Kaikki tahrat, viirut yms. tulee puhdistaa heti ilmestymisen jälkeen vedellä ja tiskiaineella tai esim. Blanco DailyClean+ -puhdistusaineella.
2. Perusteellinen puhdistus:
suihkauta Blanco DailyClean+ -puhdistusainetta puhdistettavalle pinnalle ja anna aineen vaikuttaa hetki. Huuhtele ja pyyhi pinta mikrokuituliinalla. Toista tarvittaessa.
levitä tämän jälkeen SILGRANIT DeepClean ainetta altaan pinnalle ja levitä tasaisesti kostean sienen punaisella puolella. Anna vaikuttaa n. 5 minuuttia. Kostuta sieni uudelleen ja puhdista koko pesuallas huolellisesti sienen punaisella puolella pyörivin liikkein ja kevyesti painamalla. Huuhtele puhtaalla vedellä. Lopuksi kuivaa allas mikrokuituliinalla. Toista puhdistus tarvittaessa.
Blanco DeepClean Silgranit setin (1131), joka sisältää myös Blanco DailyClean+ puhdistusaineen, voit tilata tästä.
Kuinka hoidan kivikeramiikka-allasta?
Päivittäiseen puhdistukseen tarvitaan lämmintä vettä, liina ja tilkka pesunestettä. Vaikeat tahrat on helppo puhdistaa, kun sen tekee heti tahran syntymisen jälkeen. Suosittelemme käytettäväksi Blanco DeepClean Ceramic -puhdistusainetta.
Puhdistusaine liuottaa rasvaa ja kalkkijäämiä sekä poistaa metallissa olevia tahroja. Tämän lisäksi DeepClean Ceramic kiillottaa ja suojaa altaan pintaa. DeepClean Ceramic on tarkoitettu keraamisten altaiden ja hanojen perusteelliseen puhdistamiseen. Voit käyttää DeepClean Ceramic -puhdistusainetta myös kiiltäville tai satiiniviimeistellyille rst-altaille ja keraamisille liesitasoille.
Vältä vetämästä teräväreunaisia esineitä ja veitsiä keraamista pintaa vasten, ettei pinta naarmuuntuisi. Terävät putoavat esineet voivat vahingoittaa altaan pinnan.
Kun noudatat hoito-ohjeita huolellisesti, pidentävät ne altaan käyttöikää ja säilyttävät huolitellun ulkonäön.
Tuoreet hedelmät, vihannekset ja vuosien kirkas auringonpaiste tarjoavat haasteita pesualtaan pinnoille ajan kuluessa. Tästä huolimatta kivimateriaalista valmistettu Silgranit allas on pitkäikäinen ja kestää varsin hyvin näitä haasteita. Hoito-ohjeiden mukaisesti hoidettuna Silgranit altaiden materiaalin väri säilyy hyvin pitkäaikaisessakin käytössä.
Silgranit materiaalin edut: kulutusta, lämpöä, sekä yleisempiä keittiössä käyttäviä aineita kestävä, tämä pitää BLANCO:n altaan kauniina päivittäisestä keittiökäytöstä huolimatta.
Kuten kaikkiin allasmateriaaleihin myös Silgranit altaisiin tulee myös normaalikäytössä kulumaa ja käytön jälkiä ja niiden pinta voi muuttua ajan saatossa. Erityisesti kovat astiat kuten kattilat ja padat saattavat ajan mittaan muuttaa altaan pintaa, vaikka Silgranit altaan pintaan tulee kulumajälkiä se ei vaikuta altaan käyttöarvoon.
RST – altaat:
Värilliset RST altaat valmistetaan PVD-pinnoite menetelmällä. PVD-pinnoitteiset RST altaat ovat ominaisuuksiltaan vastaavia kuin RST-altaat. Ne kestävät normaalia käyttöä ja kulutusta, mutta raskaita esineitä, kuten valurautapannuja ja suuria kattiloita tulee käsitellä varoen altaan pohjalla. Liukuessaan altaan pinnalla painavat ja karheat esineet naarmuttavat kaikkien RST-altaiden pintaa.
Jälkien syntyminen ja värin kuluminen on osa normaalia altaan käytössä tapahtuvaa kulumista.
Älä käytä puhdistukseen karhennettuja pintoja sisältäviä sieniä (ihmesieni tai PataPata), nämä voivat naarmuttaa altaan pinnoitetta.
Käyttämällä altaan pohjalle suunniteltua pohjaritilää, ennalta ehkäiset altaan pohjaan syntyviä naarmuja, lisäksi pohjaritilä helpottaa astioiden puhdistamista sekä nopeuttaa astioiden kuivumista.
Silgranit- altaan pohjan kuviot vaihtelevat hyvinkin paljon johtuen valmistustekniikasta. Altaan käytössä näkyvä puoli on muottia vasten ja on sileä, kuten kuuluukin olla. Altaan "pohjapuoli" on muotissa ylöspäin ja kovettumisprosessin aikana siinä olevat ainesosat muodostavat erilaisia kuvioita ja uria; joskus näkyvämpiäkin. Alapuolisella pinnalla ei ole vaikutusta altaan kestävyyteen tai altaan takuuseen, vaan kyseessä on valmistusprosessiin liittyvä normaali ominaisuus.
Tuotteita sekä niiden lisätarvikkeita ja varaosia kehitetään jatkuvasti, joten on mahdollista että lisätarvikkeissa ja varaosissa on eroa verrattuna tuotteen ensitoimituksen mukana toimitettuihin osiin (esimerkiksi paino, värisävy).
Suurimmassa osassa malleja tämä onnistuu. Tällöin tulee tilata erillinen kaukosäätösetti, joka sisältää kaukosäädinnupin, vaijerin, roskasihdin ja kaukosäätöpohjaventtiilin kuppiosan. Nämä osat vaihdetaan altaassa vakiona olevien osien tilalle.
Voiko kaukosäädinmallisen roskasihdin muuttaa manuaaliseksi
Kaukosäädinmallisen roskasihdin voi muuttaa manuaaliseksi poistamalla kaukosäätövaijeri ja nuppi sekä ostamalla altaaseen sopiva manuaalinen roskasihti sekä tarvittaessa pohjaventtiiliosa.
Kuinka puhdistan ja hoidan rst-, Silgranit tai keraamista-allasta
Keittiön altaille on harmonisoitu tuotestandardi, joten ne tulee varustaa CE-merkinnällä. CE-merkintä osoittaa, että tuote on testattu harmonisoidun tuotestandardin mukaisella testimenetelmällä ja että tuote on ilmoitetun suoritustason mukainen. Suoritustasoilmoitus (Declaration of Performance = DoP) on edellytys CE-merkinnän kiinnittämiselle. Altaiden suoritustasoilmoitukset voit ladata alla olevista linkeistä. RST-altaat Silgranit-altaat kivikeraamiset altaat
Mistä löydän altaiden asennus- ja upotusaukkokuvat?
Blanco-keittiöaltaiden upotusaukkokuvat löytyvät sivustoltamme altaan esittelyn yhteydestä Upotusaukko-linkistä, jonka kautta löytyy ajankohtaisin tieto eri allasmallien tiedoista. Voit hakea allasmallien upotusaukkotietoja myös alla olevien linkkien kautta:
Roskasihtejä voi tilata varaosakaupastamme. Koska eri altaiden roskasihdit ovat erilaisia ja eri kokoisia, katso tarkasti nykyistä malliasi ja vertaa sitä WebShopissa olevaan kuvaan. Kuvassa olevan roskasihtiventtiilin tulee olla täysin samanlainen kuin sinulla oleva. Löydät ne verkkokaupastamme hakusanalla ”roskasihti”. Mikäli et ole täysin varma, että tunnistat oikean roskasihtimallin, ota kuva altaan pohjassa olevasta tyyppikilvestä ja liitä kuva Care-viestin mukana asiakaspalveluumme, jotta oikea roskasihti voidaan selvittää.
Mikäli et löydä täysin vastaavaa tuotetta, ei sinulla olevaa roskasihtiventtiiliä ole enää saatavissa.
Kaikissa Blanco-altaissa on kaato kohti pohjaventtiiliä.
Työtason ja altaan asennon tulee olla vaakasuorassa, jotta vesi valuu altaan kaikista suunnista pohjaventtiiliä kohden. Mikäli työtaso ja allas eivät ole vaakasuorassa, vesi saattaa valua altaan reunaan / kulmaan, tällöin tason ja altaan asento tulee tarkistaa ja säätää suoraan.
Mikäli vesi ei valu kunnolla on mahdollista, että altaan pinta niin likainen, että siihen tarttunut kalkki tai muu lika estävät vettä valumasta kunnolla. Puhdista allas täysin kiiltäväksi Blanco DailyClean ja DeepClean puhdistusaineella ja huomaat kuinka vesi helmeilee altaan pinnalta pois. Puhdistusainetta voi tilata Lapetekin WebShopista.
Miksi pohjaventtiilin kaukosäätö ei avaa tai sulje pohjatulppaa kunnolla?
Roskasihdin (1) alapuolella on tulppa (2), jonka alaosassa on tappi (3), jonka pituus tulee säätää oikeaksi. Jos pohjatulppa ei avaudu kunnolla, tappia kierretään vastapäivään (pitenee). Jos taas pohja tulppa ei sulkeudu kunnolla, tappia kierretään myötäpäivään. Auki-asennossa veden tulee virrata pois ja kiinniasennossa roskasihtiventtiili toimii tulppana. Mikäli vesi ei virtaa kunnolla pois altaasta on tappi (3) liian lyhyt ja vastaavasti, jos vesi ei pysy altaassa, on tappi (3) liian pitkä. Säädä ruuvin pituus oikeaksi ja tarkista, että roskasihtiventtiilin kaukosäätö toimii moitteettomasti.
Perinteiset mallit:
Roskasihtiventtiilissä sen alapuolella on tappi (1), jonka pituus tulee säätää oikeaksi. Säätäminen tapahtuu kiertämällä roskasihdin kautta pohjatulpan tappia (2) vastapäivään, kunnes voit pidentää/lyhentää ruuvia (3). Auki-asennossa veden tulee virrata pois ja kiinniasennossa roskasihtiventtiili toimii tulppana. Mikäli vesi ei virtaa kunnolla pois altaasta on tappi (1) liian lyhyt ja vastaavasti, jos vesi ei pysy altaassa, on tappi (1) liian pitkä. Säädä ruuvin pituus oikeaksi ja tarkista, että roskasihtiventtiilin kaukosäätö toimii moitteettomasti.
Vesijohtoveden kalkkipitoisuus vaihtelee paikkakunnittain ja sen tarttuminen altaan pintaan näkyy vaaleina tahroina. Tahrat ovat usein sellaisissa paikoissa, joihin vesi voi jäädä "seisomaan" sen jälkeen, kun altaaseen on laskettu vettä. Veden kuivuessa pois jää pintaan kalkkia, joka kerää itseensä likaa. Kalkkia kertyy lian kanssa kerroksittain allasmateriaalista ja altaan väristä riippumatta, altaan puhdistaminen useammasta likakerroksesta vaatii useamman puhdistuskerran. Allas tulee puhdistaa aina käytön jälkeen ennen kuin lika- ja kalkkikerrokset ehtivät kerrostua ja pinttyä altaan pintaan.
Altaan pinnassa oleva kalkki tulee puhdistaa Blanco DailyClean puhdistusaineella.
Mikäli altaan pinnassa on kalkkikerrostuma, tarttuu kaikki lika siihen helpommin kuin puhtaaseen altaaseen.
Rst-altaan pinnassa näkyvät ruostetäplät johtuvat metallihiukkasista, jotka ovat tulleet esimerkiksi putkistosta tai työkaluista. Metallihiukkaset tarttuvat altaan pintaan ja ruostuvat suhteellisen nopeasti näyttäen altaan pinnalla olevilta ruostetäpliltä. Turhien naarmujen välttämiseksi metallihiukkaset tulee ensin yrittää poistaa ei hankaavilla puhdistusaineilla. Kun kaikki täplät on saatu pois, allas tulee huuhdella ja kuivata huolellisesti sekä antaa sen olla kuivana yön yli.
Mikäli ruostetäplät ovat olleet pitempään altaassa, eivätkä irtoa puhdistettaessa, saattaa niiden pois saaminen vaatia voimakkaan puhdistamisen. Tarvittaessa poistoon voidaan käyttää etikkaa tai sitruunahappoa.
On tärkeää, että kaikki ruostetäplät saadaan poistettua kokonaisuudessaan. Huomioi että teräsvillan tai vastaavien (ihmesienen) käyttäminen jättää naarmuja altaan pintaan. Puhdistaminen ei kuitenkaan huononna rst-altaan käyttöominaisuuksia, vaikka pintaan jäisikin naarmuja. Puhdistamisen jälkeen allas tulee huuhdella erittäin huolellisesti ja kuivata sekä antaa sen olla kuivana yön yli.
Altaan perusteellisessa puhdistuksessa suosittelemme käytettäväksi Blanco DeepClean RST –puhdistusainetta. Puhdistamisen lisäksi DeepClean RST myös kiillottaa altaan pinnan. Puhdistusainetta voi tilata Lapetekin WebShopista.
Koska ruostepilkuissa on kyse ulkopuolisten tekijöiden ja ruostumattoman teräksen yleisistä ominaisuuksista eivät ruostetäplät altaan pinnalla kuulu tuotetakuun piiriin.
Kaikissa Blanco-altaissa on pohjassa alapuolella tyyppitarra, joka identifioi tuotteen. Mikäli sinulla on altaaseen liittyviä kysymyksiä, ota pohjassa olevasta tarrasta kuva ja liitä se Care-yhteydenottoon. Näin varmistat, että saat mahdollisimman oikeaa tietoa ja tarvittaessa oikean varaosan.
Haluatko löytää tuotteen nimen tai sen tuotekoodin. Käy katsomassa alla olevasta tiedostosta.
Hanapakkauksen mukana tulevalla punaisella muoviavaimella virtauksenrajoitin eli poresuutin kierretään auki vastapäivään, pois paikoiltaan. Poresuutin kiinnitetään kiertämällä myötäpäivään.
Veden virtauksenrajoitin on poresuutin, joka rajoittaa veden virtauksen painevaihteluista riippumatta ilmoitettuun litramäärään minuutissa.
Suurimpaan osaan malleista rajoitin on saatavilla, ja osassa malleista se on vakiona. Sen tehtävänä on ylläpitää ennalta määritetty veden virtausnopeus riippumatta vallitsevasta linjapaineesta. Virtauksenrajoittimella varustettu poresuutin myös kompensoi paineen vaihteluita välillä 1 - 8 baria, mikä tekee veden virtauksesta miellyttävän tasaista ja vähentää verkoston aiheuttamaa veden pärskimistä altaassa.
Mikä on Blanco-hanojen ja kaukosäätönupin tasoreiän halkaisija?
Tuotteita sekä niiden lisätarvikkeita ja varaosia kehitetään jatkuvasti, joten on mahdollista että lisätarvikkeissa ja varaosissa on eroa verrattuna tuotteen ensitoimituksen mukana toimitettuihin osiin (esimerkiksi paino, värisävy).
Onko Lapetek Lino -hanojen juoksuputken kääntösäde rajoitettu?
Lapetek Lino-hanojen juoksuputki on toimituspakkauksessa käännetty poikittain, jotta se ei vaurioituisi kuljetuksessa. Hanaa asennettaessa asentaja muuttaa juoksuputken asennon ja asentaa sekä säätää kääntösäteen mukana tulevalla säätöpalalla, kuten asennusohjeessa on esitetty.
Lapetek Lino-A, Linopin-A, Lino-SA, Linopin-SA, Round-A, Level-A hanoissa voi juoksuputken liikeradan rajoittaa 60 - 270 asteen välille.
Malleissa Lino 10-A, Lino 20-A, Lino 30-A ja Lino 40-A liikerata on 120 astetta ja sen rajoitusta ei voi säätää.
Kaikkien Lapetek-hanojen juoksuputken liikerata on kerrottu tuotesivulla. Voit tarkistaa valitsemasi hanan juoksuputken kääntösäteen tuotteen sivuilta kohdasta: Juoksuputken liikerata
Mitä korkeampi hana on, sitä helpommin se myös pääsee heilumaan. Hanan heilumiseen vaikuttavat lisäksi hanan kiinnitystapa altaaseen ja altaan rakenne. Hanassa tulisi aina olla riittävän kokoinen kiinnityslaippa, joka tulee altaan alapintaa vasten. Altaiden osalta mitä korkeamman segmentin allas on kyseessä, sitä tukevampi se on myös rakenteltaan. Esimerkiksi Blancon SteelArt- tai Silgranit altaissa isompikin hana saadaan asennettua ilman heiluntaa. Kaikkiin BLANCO-hanoihin on lisäksi saatavissa hanaa tukevoittava hanatuki (katso hanan tukipellit).
Hanasta ei tule vettä tarpeeksi tai tasaisesti, vaan sitä roiskuu myös sivuille?
Hanoissa on juoksuputken päässä poresuutin, jonka tehtävänä on saada vesi valumaan tasaisesti. Mikäli vettä roiskuu sivuille tai virtaus on normaalia pienempi, on poresuutin päässyt tukkeutumaan veden mukana tulleista partikkeleista. Poresuutin on helppo puhdistaa itse. Poista poresuutin ja huuhtele se puhtaaksi, kierrä takaisin paikoilleen. Voit myös tilata uuden poresuuttimen verkkokaupastamme.
Onko Blanco- ja Lapetek-hanoilla tyyppihyväksyntä?
Hanasta ei löydy tuotekoodia, joten voit tarkistaa tuotekoodin toimituslähetteestä tai kuitista. Voit myös lähettää tuotekuvan hanasta asiakaspalveluun Care-lomakkeen kautta.
Roskisten varaosat sisältävät Lapetek-valikoimasta löytyvien jätemekanismien ja -järjestelmien varaosat kuten esimerkiksi jätesangot, mekanismien kannet ja hyllyt sekä kiinnityssarjat ja liukukiskot. Tuotteeseen sopivat osat ja tarvikkeet on lueteltu tuotenimikkeen alla. Valitse ensin tuote, jolle etsit varaosia, ja saat esille räjäytyskuvan, jonka perusteella voit valita tarvitsemasi osan. Pyrimme tarjoamaan kaikille tuotteillemme 10 vuoden varaosasaatavuuden. Varaosasaatavuus koskee tuotteiden kuluvia osia.
Lisätarvikkeita ja varasankoja voit tarvittaessa tilata verkkokaupan kautta Tarvikkeet_ja_varaosat
Mitä lisätarvikkeita jätejärjestelmiin on saatavissa?
Lisätarvikkeilla teet jätejärjestelmästäsi entistäkin monipuolisemman käyttää. Hiilisuodatin vähentää jäteasiasta tulevia hajuja ja pitää kaapin raikkaana, jätesangon kannella pidät viimeisetkin hajut poissa keittiöstä. Clip-jätepussitelineet puolestaan pitävät roskapussin paikoillaan pussin koosta riippumatta. Movex-jalkavedin taas mahdollistaa jätemekanismin käytön ilman käsiä, sillä käsiesi ollessa ruoanlaitosta likaiset, saat jalkavetimen avulla vedettyä oven auki.
Lisätarvikkeita ja varasankoja voit tarvittaessa tilata verkkokaupan kautta.
Bio-kannella vähennät kompostoitavien jätteiden hajuhaittoja. BLANCO AktivBio on aktiivihiilisuodattimella varustettu kansi, joka yhdessä ruostumattoman teräksen kanssa vähentää biojätteestä syntyviä hajuhaittoja. Kansi on saatavissa sekä 6 l että 8 l sankoihin. Suodatin on helppo vaihtaa ja se tulee tehdä noin 3 kk välein.
Voinko vaihtaa tai tilata uusia jätesankoja jätevaunuihin?
Laajan kokovalikoiman ansioista voit valita omiin tarpeisiisi sopivimmat sangot. Erikokoiset jätesangot ja välitanko mahdollistavat lisäsankojen tilaamisen tai sankojen vaihtamisen suuremmiksi ilman koko rungon vaihtamista.
Sankoja on helppo siirrellä ja pestä. Laajan kokovalikoiman ansioista voit valita omiin tarpeisiisi sopivimmat sangot. Sankojen määrää voidaan myös myöhemmin päivittää esim. vaihtamalla iso sanko kahteen pienempään.
Laadukas uudistettu roskavaunu on helppo ja nopea asentaa ja sen kaikki osat ovat kestäviä ja helposti puhdistettavia
Alla olevasta linkistä löydät kaikki mahdolliset sankokokoonpanot, joista voit valita sopivat tai katsoa miten voit päivittää olemassa olevaa järjestelmää.
Toimitettu lisätarvike tai varaosa poikkeaa tuotteen mukana toimitetusta alkuperäisestä osasta
Tuotteita sekä niiden lisätarvikkeita ja varaosia kehitetään jatkuvasti, joten on mahdollista että lisätarvikkeissa ja varaosissa on eroa verrattuna tuotteen ensitoimituksen mukana toimitettuihin osiin (esimerkiksi paino, värisävy).
Blancon jätejärjestelmästä löydät sopivan lajittelukokonaisuuden omaan keittiöösi. Kaikissa jätemekanismeissa on kiinnitetty erityistä huomiota niiden nopeaan ja helppoon asennukseen sekä rakenteen lujuuteen. Blancon jätejärjestelmät ovat rakenteeltaan kompakteja, mikä yhdessä useiden toiminnallisten yksityiskohtien kanssa helpottaa arjen keittiöaskareita huomattavasti.
Blancon jätejärjestelmällä hyödynnät allaskaappisi mahdollisimman toimivasti jätteiden lajitteluun. Valikoimassamme on 1 - 4 sankoisia Blanco-jätejärjestelmiä lajittelua helpottamaan. Voit valita useasta asennustapavaihtoehdosta:
- vaunumalliset SELECT II jätevaunumallit
- laatikostoon asennettava FLEXON
- allaskaapin pohjaan kiinnitettävä SELECT BOTTON
- oveen kiinnitettävä SINGOLO, helppo ja näppärä erityisesti pienempiin keittiöihin.
Käyttömukavuutta lisäävät myös järjestelmien monikäyttöisten lisätarvikkeet. Orga malleissa on lisäksi ulosvedettävä ylävaunu, jossa on 3 koria pesuaineiden, harjojen, jätepussien tai vaikka paristojen lajitteluun.
Noudata oman paikkakuntasi lajitteluohjeita edesauttamaan jätteiden hyödyntämistä.
Liesituulettimet
Toimitettu lisätarvike tai varaosa poikkeaa tuotteen mukana toimitetusta alkuperäisestä osasta
Tuotteita sekä niiden lisätarvikkeita ja varaosia kehitetään jatkuvasti, joten on mahdollista että lisätarvikkeissa ja varaosissa on eroa verrattuna tuotteen ensitoimituksen mukana toimitettuihin osiin (esimerkiksi paino, värisävy).
Liesituulettimen painikkeet eivät reagoi normaalisti – kytkinpaneelin suojakalvon poistaminen ja laitteen resetointi (Texa, Jona, Cara)
Paikallinen sähköverkko voi aiheuttaa jännitehäiriöitä, jotka aiheuttavat ongelmia sähkölaitteissa. Edellä mainittu voi aiheuttaa esimerkiksi sen, että liesituulettimen painikkeet eivät reagoi normaalisti.
Voiko liesituulettimen asentaa korkeammalle kuin on suositeltu?
Yleensä 10–20 cm ylitys ei aiheuta ongelmia, mutta aina korkeutta suurennettaessa ohivirtauksenmahdollisuus kasvaa. Kunkin asunnon olosuhteet (paineistus ym.) vaikuttavat asiaan.
Huippuimuriohjainkupu ei käynnistä ilmanvaihtolaitetta/huippuimuria asennuksen jälkeen/ kuvun valot eivät syty
Kytkinpaneelilta ja/tai valoilta tuleva kaapeli ei ole kytketty tai huippuimurin ohjauskaapelien johdot on kytketty väärin. Ohjauskaapelit löytyvät rasvasuodattimen takaa. Asennuksen suorittaa tarvittavan ammattipätevyyden omaava henkilö asennusohjeissa mainitulla tavalla.
Liesituulettimen moottori ei itsessään ole rasvan lähde, vaan ruokaa laittaessa rasvaa kertyy liesituulettimen sisäosiin. Rasvasuodattimet tulee puhdistaa säännöllisesti astianpesukoneessa tai altaassa käsitiskiaineella kuumaa vettä käyttäen. Samoin kuvun sisäosat tulee puhdistaa aika ajoin keittiön yleispuhdistusaineeseen kostutetulla pehmeällä liinalla, jotta ylimääräinen kertynyt rasva saadaan poistetuksi.
Huomioi että puhdistamattomat rasvasuodattimet kerryttävät rasvaa kuvun sisäosiin, aiheuttaen tulipalon vaaran.
Kupu tulee valita samantyyppiseksi kuin aikaisempi kupu on ollut, mikäli ilmanvaihtojärjestelmä ei taloyhtiössä muutu. Mikäli ei ole tiedossa nykyisen kuvun malli, tulee kääntyä taloyhtiön/isännöitsijän tai lvi-ammattilaisen puoleen. Tarvittaessa selvitetään taloyhtiöltä/isännöitsijältä millainen ilmanvaihtojärjestelmä on käytössä. Eri järjestelmävaihtoehdot on esitelty täällä
- jos kyseessä on X1- tai X2-vaihtoehto, pyydetään taloyhtiöltä tieto huippuimurin merkistä ja mallista sekä sähkökaavio.
Minkälaisia suodattimia on olemassa ja miten niitä huolletaan?
Kaikissa liesituulettimissa on rasvasuodatin, jonka tehtävänä on poistaa tuulettimeen menevästä ilmasta rasva. Tämä on tärkeää tehdä, jottei rasvainen ilma pääse tuulettimen moottoriin. Suodattimet on ehdottomasti puhdistettava säännöllisin väliajoin (käytöstä riippuen 1–3 kk välein), muuten on vaara että tuuletinmoottori vioittuu.
Lapetek kuvuissa käytetään aina rasvasuodattimia, jotka voidaan pestä astianpesukoneessa.
Kuvun sisäosat tulee puhdistaa aika ajoin keittiön yleispuhdistusaineeseen kostutetulla pehmeällä liinalla, jotta ylimääräinen kertynyt rasva saadaan poistetuksi. Huomioi että puhdistamattomat rasvasuodattimet kerryttävät rasvaa kuvun sisäosiin, aiheuttaen tulipalon vaaran.
AKTIIVIHIILISUODATIN
Aktiivihiili on ainetta, jonka tarkoitus on poistaa ilmasta käryjä ja hajuja. Aktiivihiilisuodatin asennetaan liesituulettimeen silloin, kun poistohormia ei ole käytettävissä. Ruoanlaitossa syntyvä käry kulkee aktiivihiilisuodattimen läpi ja puhdistettu ilma palaa takaisin huonetilaan. Aktiivihiilisuodattimia on useita eri tyyppejä ja useimmiten ne pienentävät imutehoa (ilman vastus kasvaa) ja nostavat äänitasoa.
AKTIIVIHIILISUODATIN / VAIHDETTAVA
Vaihdettavat aktiivihiilisuodattimet ovat kertakäyttöisiä ja ne tulee vaihtaa käytöstä riippuen noin 3 kk välein.
Aktiivihiili on pieniä hiilipartikkeleita, jotka sitovat käryjä ja hajuja itseensä.
AKTIIVIHIILISUODATIN / LONGLIFE
Hiilisuodattimessa on metallilukitus sekä alumiinista tehty kehys ja sisäosat. Vaihtamisen sijaan normaalikäytössä suodatin tulee pestä ja uudelleen aktivoida noin 3 kk välein. Pesu tapahtuu astianpesukoneessa suurimalla lämpöohjelmalla ja aktivointi pitämällä suodatinta noin 10 minuuttia 100 °C asteisessa uunissa.
Suodattimen elinikä on käytöstä riippuen noin kolme vuotta, jonka jälkeen se tulisi uusia.
Voiko huippuimuriohjainkuvulla ohjata talotuuletinta?
LIESITUULETTIMESSA ON RASVA- JA AKTIIVIHIILISUODATTIMEN PUHDISTUSTARPEEN OSOITIN
Rasvasuodatin:
Kun näytössä vilkkuu vuorotellen kirjain F ja valittu nopeus (esim. F ja 1), tulee rasvasuodattimet pestä. Rasvasuodattimet voi pestä astianpesukoneessa. Kun rasvasuodattimet on pesty, osoittimen voi nollata painamalla noin 5 sekunnin ajan valopainiketta, kunnes vilkkuminen päättyy.
Aktiivihiilisuodatin:
Kun näytössä vilkkuu vuorotellen kirjain A ja valittu nopeus (esim. A ja 1), tulee aktiivihiilisuodattimet vaihtaa. Kun aktiivihiilisuodattimet on vaihdettu, osoittimen voi nollata painamalla noin 5 sekunnin ajan valopainiketta, kunnes vilkkuminen päättyy.
Suodattimien puhdistus- ja vaihtotarve riippuu keittotavoista sekä siitä, kuinka usein liesikupu on käytössä.
Metallirasvasuodattimet tulisi pestä joko käsin tai astianpesukoneessa käytöstä riippuen vähintään kerran kuukaudessa. Likainen rasvasuodatin ei poista ilmasta rasvaa vaan se pääsee moottoriin ja aiheuttaa imutehon pienenemistä sekä äänitason nousua sekä aiheuttaa tulipalovaaran.
Jos liesikupu on varustettu aktiivihiilisuodattimella, toimenpide riippuu aktiivihiilisuodattimen tyypistä.
Vaihdettavat suodattimet tulee vaihtaa 3–6 kk välein tai vähintään kerran vuodessa. Longlife aktiivihiilisuodattimet tulee pestä 3–6 kk välein. Pesu tapahtuu astianpesukoneessa suurimalla lämpöohjelmalla ja aktivointi pitämällä suodatinta noin 10 minuuttia 100 °C asteisessa uunissa.
Mikä tekee liesikuvun äänekkääksi ja miten voin vaikuttaa äänitasoon?
Merkittävin osa liesikuvun äänitasosta syntyy ilmavirtauksien aiheuttamana, siksi suosittelemme käytettäväksi keittotilanteeseen sopivaa nopeutta. Lapetekin liesikuvuissa ilma virtaa suodattimen kennoston läpi mahdollisimman vapaasti, millä on pyritty vähentämään aiheutuvaa ääntä. Liian pieni ilmanvaihtohormi lisää myös äänitasoa, joten suosittelemme käytettäväksi 160 mm hormia.
Äänitaso on voimakkaampi, mikäli hormistossa on paljon mutkia ja se on pitkä (korostuu erityisesti 125 mm hormeissa). Mitä suurempi vastus hormistossa, sitä suurempi on liesikuvun ääni. Mikäli kuvusta lähtee resonoivaa ääntä, tarkista että itse kupu on kiinnitetty kunnolla.
Läpättävä ääni liesituulettimen ollessa suljettuna tai pienimmällä nopeudella aiheutuu siitä, että ilmavirta sopivissa olosuhteissa ja riittävän tuulisella säällä aiheuttaa imua hormistoon mikä heiluttaa laitteen päällä olevia takaiskuventtiilin läppiä tai että pienimmällä nopeudella ilmavirta putkistossa olevan vastuksen takia ei avaa läppiä kokonaan.
Mikäli ääni on häiritsevä, voi sitä vaimentaa laittamalla kohtaan, johon läpät laskeutuvat, ääntä vaimentavaa materiaalia esim. ohut suikale vaahtomuovia. Toinen vaihtoehto on hankkia erillinen takaiskuventtiili ja asentaa se niin ylös hormiputkeen, ettei ääni enää ole häiritsevä. Mainitut toimenpiteet eivät vaikuta laitteen takuuseen.
Takaiskuläpän poistamista ei missään olosuhteissa suositella! Ilman takaiskuventtiiliä kylmä ilma pyrkii hormia pitkin huonetilaan ja se saattaa aiheuttaa veden kondensoitumista hormiin niin, että tuulettimesta valuva kondenssivesi rikkoo tuulettimen.
Äänen vaimentamiseksi tehtävät muutostyöt tuotteeseen eivät ole takuunalaisia korjauksia.
Miksi tuulettimeni päästää kylmää ilmaa sisään, kerää jäätä pintaan tai tiputtaa vettä?
Syy / Liesituulettimen läpi tulee kylmää ilmaa huonetilaan:
Kylmän ilman virtaaminen tuulettimen kautta keittiöön johtuu joko huoneiston liiallisesta alipaineesta, asentamattomasta takaiskuventtiilistä tai riittämättömistä eristeistä hormiputkissa.
Mahdollisia toimenpiteitä asian korjaamiseksi:
Varmista alipaineistus (vinkkejä saat kohdasta Miksi tuulettimeni ei ime käryjä riittävästi ) että takaiskuventtiili on asennettu kunnolla paikoilleen ja että hormiputkessa on riittävä eristys.
Syy / Liesituulettimen läpi tulee vettä:
Muun muassa edellä mainituista syistä liesituulettimen kautta taloon valuva ilma kondensoituu vedeksi, jolloin ilmassa oleva vesihöyry tiivistyy hormiputken sisällä (eristämättömässä hormiputkessa myös ulkopinnassa) ja vesi valuu liesituulettimen kautta ulos. Vesi joko jäätyy kiinni hormiin ja valuu hormin pinnan lämpenemisen jälkeen tai valuu suoraan kondensoituessaan tuulettimeen. Kondensoitumista tapahtuu, kun kastepiste sijaitsee väärässä kohtaa hormiputkea.
Mahdollisia toimenpiteitä asian korjaamiseksi:
Kondensoituminen ei aiheudu liesituulettimesta, mutta voit vähentää ongelmaa käyttämällä tuuletinta aina vähintään 10–15 min ruoanlaiton lopettamisen jälkeen. Tällöin hormi pääsee paremmin kuivumaan ruoanlaiton yhteydessä syntyneestä kosteasta ilmasta. Monissa Lapetek malleissa on erillinen ajastettu sulkemistoiminto.
Keittiön kärynpoiston parantamiseksi on suositeltavaa käynnistää liesituuletin muutama minuutti ennen ruoanlaiton aloittamista, jotta ilmavirta keittiössä saadaan kulkemaan haluttuun suuntaan.
Liesikuvun huono imu voi johtua useasta seikasta, ohessa on listattuna yleisimpiä syitä toimenpideohjeineen.
Syy: Huonetilaan ei tule riittävästi korvausilmaa, jolloin huonetilan alipaine kasvaa liian suureksi. Toimenpiteet:Tarkista, onko huoneistossa riittävästi korvausilmaventtiileitä. Voit testata onko tämä syy huonoon imutehoon avaamalla jostain muusta huoneesta ikkunan raolleen ja käynnistämällä sen jälkeen liesituulettimen. Huomioi kuitenkin, että liian suuri ilmamäärä voi saada ilman kiertämään keittiössä, jolloin vaikutus voi olla päinvastainen. Mikäli tuuletin nyt imee paremmin, on syy/osa syystä korvausilman puutteessa. Testaa myös liesituulettimen moottorin toiminta eri nopeuksilla ja varmista, että moottorin kierrokset nousevat eri nopeuksilla.
Huomioi että ilmanvaihtokoneelle voidaan antaa kärkitieto, jolla ilmanvaihtokone voi säätää talon alipaineistusta pienemmäksi, jolloin talon alipaine pienenee ja ilmankierto paranee. Kärkitietoa varten liesituuletin voidaan varustaa paine-erokytkimellä, jonka voit tilata Lapetekin verkkokaupasta.
Syy: Poistoilmahormin halkaisija on liian pieni tai hormi on pitkä ja sisältää useita kulmia. ToimenpiteetJos mahdollista, muuta hormi halkaisijaltaan suuremmaksi. Usein hormia ei pystytä jälkikäteen muuttamaan, jolloin vaihtoehdoksi jää tehokkaamman liesituulettimen hankinta. Tällöin on huomioitava, että äänitaso voi nousta huomattavastikin ilman että imuteho kasvaa samassa suhteessa. Syynä on hormin ilmavirtaukselle aiheuttama vastus, joka kasvaa ilmamäärien kasvaessa. Mikäli vastus on riittävän suuri, ei moottorin vaihtamisella tehokkaammaksi ole merkitystä kuin äänitasoon. Suosittelemme käyttämään 160 mm poistoilmahormia.
Mikäli hormiin ei saada muutoksia on yksi vaihtoehto muuttaa liesikupu kierrättäväksi hiilisuodatin malliksi, jolloin poistoilma palautuu huonetilaan puhdistettuna.
Huom!Tarkista aina, että suodattimet eivät ole likaiset (rasva- ja/tai aktiivihiilisuodatin). Puhdista rasvasuodatin ja mikäli tuulettimessa on myös aktiivihiilisuodatin, vaihda se uuteen tai pese, jos kyseessä on pestävä suodatin. Katso myös kysymys ja vastaus ”Minkälaisia suodattimia on olemassa ja mihin niitä käytetään?” ja "Kuinka hoidan liesituuletintani?"
Takaiskuventtiilin tehtävänä on vähentää ilmaa virtaamasta hormistossa väärään suuntaan (ulkoa huonetilaan) laitteen ollessa sammutettuna. Takaiskuventtiili ei toimi tiiviinä sulkuläppänä. Erityisesti syksyllä ja talvella takaiskuventtiilin puuttumisen huomaa kylmänä ilmavirtana liesituulettimen alapuolella. Takaiskuventtiilin puuttuminen saattaa myös aiheuttaa veden kondensoitumista hormiin niin, että tuulettimesta valuu vettä liesitason päälle.
Hormissa tapahtuvat ilmavirtaukset aiheuttavat liesituulettimessa aina jonkun verran ääntä. Ilmavirta saattaa tietyissä olosuhteissa myös heiluttaa tuulettimessa olevia takaiskuventtiilin läppiä aiheuttaen "napsahtelevaa/läpättävää" ääntä.
Mikäli kyseessä on uusi juuri käyttöön otettu tuote ota heti yhteyttä huoltoomme. Tarkista myös liesituulettimen kytkennät.
Käytössä olevissa laitteissa useimmiten ongelmana on liesituulettimeen päässyt puutteellisesta hormin eristyksessä johtuva hormissa oleva kondenssivesi, joka on rikkonut tuulettimen ja aiheuttanut vikavirtasuojan laukeamisen (Katso tarkemmat tiedot kohdasta Miksi liesituulettimesta valuu vettä tai sen alla on kylmä). Myös tässä tapauksessa tulee ottaa yhteyttä huoltoon.
Miksi liesikuvusta tippuu vettä tai sen alla on kylmä?
Ongelmana on erityisesti kylmillä ilmoilla kosteuden tiivistyminen hormistoon ja veden valuminen liesituulettimeen ja sitä kautta pöytätasolle. Usein moottoriin valunut vesi aiheuttaa liesituulettimen rikkoontumisen. Rikkoontuminen ei johdu liesituulettimesta, vaan siihen valuvasta kondenssivedestä. Näin ollen tuulettimen kannalta kyseessä ei ole takuun alainen asia.
Alla on yleisiä ohjeita ja huomioitavia seikkoja, joiden avulla voidaan vähentää veden kondensoitumista.
Liesituuletinta asennettaessa tulisi varsinaisen kokoamis- sekä asennustyön huolellisuuden lisäksi kiinnittää erityistä huomiota liesituulettimen poistoilmahormiin. Poistoilmahormin soveltuvuudesta liesituulettimen kautta kulkevan ilman poistoon tulisi varmistua ennen asennustyöhön ryhtymistä. Rakentamismääräyksissä annettujen määräysten lisäksi erityistä huomiota tulisi kiinnittää myös seuraaviin seikkoihin:
- Poistohormi tulisi eristää koko matkalta kulkiessaan taloeristyksen ulkopuolisessa ”kylmässä” tilassa riittävällä ja tarkoitukseen sopivalla lämpöeristeellä. - Hormiputken ja mahdollisten jatkoliitossaumojen tulee olla ehjiä ja täysin tiiviitä lämpimästä tilasta aina ulkona olevaan hormin poistoaukkoon saakka. - Hormin takaiskuventtiili tulee olla asennettu ja sen oikea aukeneminen ja sulkeutuminen on testattava asennuksen yhteydessä. Toimimaton takaiskuventtiili tunnistaa esimerkiksi siitä, että liesitason päälle virtaa kylmää ilmaa. Katso takaiskuventtiilin toimintatästä.
- Talon ilmanvaihto tulee olla säädetty oikein ja siten, että rakennus on ulkoilmaan nähden alipaineinen kuten D2 Suomen rakentamismääräyskokoelma edellyttää. Ilmanvaihdon säädön voi suorittaa vain ilmanvaihdon säätöön pätevöitynyt yritys. Poistohormin vuotamis- sekä eristysongelmat aiheuttavat hormia pitkin kulkevan, kostean poistoilman kondensoitumista hormiin. Tämän seurauksena hormia pitkin valuva vesi voi aiheuttaa liesituulettimen rikkoontumisen ohella myös rakennuksen kosteusvaurion. Mikäli ilmanvaihto on ylipaineinen rakennuksen sisällä, voi takaiskuventtiili avautua ja päästää kostean ilman nousemaan kylmään hormiputkeen ja aiheuttaa edellä mainitun kosteusongelman sekä rikkoa liesituulettimen. Tällöin oikeaoppisesti tehty hormin eristäminenkään ei poista ongelmaa.
Voiko liesikupu huolehtia perusilmanvaihdosta koko asunnossa ja ohjata LTO-kojetta?
Pääsääntöisesti perusilmanvaihto hoidetaan joko painovoimaisesti tai huippuimurin/LTO-kojeen kautta. Tällöin keittiöstä (ja mahdollisesti kosteista tiloista) imetään aina pieni määrä ilmaa ja korvausilma tulee asuntoon muiden huoneiden kautta.
Lapetekin X2-mallisto on tarkoitettu kohteisiin, jossa ilmanvaihtoa ja keittiön käryjen poistoa ohjataan keittiön liesikuvusta.
Lapetekin liesikuvuilla ei voi ohjata ilmanvaihtokoneita.
Mitä ovat mittausnormit IEC 61591 ja IEC 60704-2-13?
1.1.2015 alkaen liesituulettimissa on oltava energiamerkki, joka sisältää tiedot kokonaisenergiankulutuksesta sekä merkinnät moottorista, valaistuksesta, rasvanpoistokyvystä ja äänitasosta. Aikaisemmin kaikki merkittävät eurooppalaiset liesikupuvalmistajat ovat sopineet yhteisistä normeista, joilla ilmoitetaan imutehot (IEC 61591) ja äänitasot (IEC 60704-2-13). Normeilla pyrittiin antamaan realistisempi tieto todellisista arvoista ja toisaalta eri valmistajien ilmoittamista arvoista tulee keskenään vertailukelpoisia. Lapetek on ottanut normit käyttöön heti niiden valmistuttua 1.1.2002. Eri normien mukaan ilmoitettuja arvoja ei voi verrata keskenään.
dB(A) on symboli desibelille, joka on äänen voimakkuutta ilmaiseva yksikkö. Sitä käytetään ilmaistaessa kuinka paljon ääntä joku laite aiheuttaa käytettäessä. Liesituulettimen äänenpaine arvot mitataan standardin mukaisessa äänimittaushuoneessa, jotta eri valmistajien kupujen ääniarvot olisivat vertailukelpoisia keskenään. Keittiötilassa mitatut desibeliarvot eivät vastaa virallisia ilmoitettuja arvoja.
Intensiiviteho on normaalia maksimitehoa suurempi teho, jota on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun käryjen muodostuminen on erityisen voimakasta. Intensiiviteho on päällä mallista riippuen n. 7 min ja sen jälkeen moottorin teho palautuu takaisin intensiivitehon valintaa edeltävälle teholle.
Minkälaisia suodattimia on olemassa ja mihin niitä käytetään?
Liesituuletinkupujen suodattimet ovat pääasiallisesti joko rasvaa tai hajua/käryjä vähentäviä. Rasvaa vähentävät suodattimet on valmistettu kertakäyttöisestä kankaasta tai monikerroksisesta alumiinista. Lapetekin liesikuvuissa käytetään metallisuodattimia, jotka on helppo huoltaa ja ne voidaan pestä astianpesukoneessa. Niissä on labyrinttimainen kerrosrakenne, joka tekee niistä hiljaisempia ja tehokkaampia kuin normaalit suodattimet.
Hajuja vähentävät suodattimet sisältävät aktiivihiiltä. Niitä käytetään ainoastaan kuvuissa, joissa on kiertoilmaliitäntä. Suodattimia on joko pestäviä (Longlife) tai vaihdettavia. Useimmista Lapetekin liesikupumalleissa käytetään kertakäyttöisiä aktiivihiilisuodattimia, jotka on vaihdettava käytöstä riippuen 3–12 kk välein. Lapetek perustuulettimissa on saatavissa myös pestävä (Longlife) aktiivihiilisuodatin. Pestävä suodatin voidaan pestä astianpesukoneessa tehopesuohjelmalla (65 C tai 55 C) ja kuivata uunissa (100 C 10 min).
Valittavana on joko sisältä hormin kautta ulkoilmaan poistava liesituuletin tai takaisin huoneilmaan kierrättävä aktiivihiiltä käyttävä malli. Suosittelemme käyttämään kierrättävää mallia, koska se säästää lämmitysenergiaa.
Kaikki Lapetekin poistoilmaliitännäiset liesikuvut voidaan muuttaa kiertoilmaliitännäisiksi.
Liesikuvun teho riippuu useista tekijöistä, jotka on syytä ottaa huomioon valittaessa liesikupua keittiöön. Tehotarpeeseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm.: - ilmanvaihtohormin risteyskohdat, hormin pituus ja kulmien määrä vaikuttavat suorituskykyyn merkittävästi ja vähentävät liesikuvun tehoa. Mitä pidempi ja mutkikkaampi hormi on, sitä tehokkaampi moottori tarvitaan. Samalla tulee kuitenkin huomioida, että imuteho ei kasva samassa suhteessa kuin moottorin teho. Tästä syystä on suositeltavaa, että ilmastointihormi on halkaisijaltaan vähintään 160 mm ja että jyrkkiä kulmia ja ylipitkiä ilmastointikanavia vältettäisiin. Kanavan pituus ja ja kulmien määrä eli kanavan aiheuttama vastus poistuvalle ilmalle vaikuttavat oleellisesti myös liesituulettimen äänitasoon.
Kaikki Lapetekin liesituulettimet on testattu ja varustettu riittävän suurella moottorilla, jotta saavutetaan tehokas käryjen poisto keittiöstä.
Kuvun ensisijainen valintaan vaikuttavia kriteeri on kohteen ilmastointijärjestelmä. Onko kyseessä huippuimurin ohjaamisen tarvittava kupu vai omalla moottorilla oleva malli. Lapetek käyttää termejä X1, X2 ja X3 kuvaamaan erilaisia ilmastointiratkaisuja. Mallistossa on erikseen kuvut AC ja EC huippuimuriohjaukseen.
Huippuimurimallin maksimitehon määrittelee katolla oleva huippuimuri tai LTO-koje. Liesikuvun muotoilulla voidaan vaikuttaa lähinnä kärynkeräykseen, mutta ei niinkään paljoa ilmavirtauksiin. Lopulliseen tehoon vaikuttavat ilmanvaihtoventtiiliin johtavan hormin pituus ja läpimitta sekä hormissa olevien kulmien kappalemäärä.
On hyvä muistaa, että mitä kapeampi ja mutkikkaampi ilmanvaihtohormi on, sitä suuremmat ovat liesituulettimen tehohäviöt eikä tehokkaampi moottori kykene lisäämään ilmavirtausta samassa suhteessa kuin mitä tehoa nostetaan. Kaikki Lapetekin liesituulettimet on testattu ja varustettu riittävän suurella moottorilla, jotta saavutetaan tehokas käryjen poisto keittiöstä.
Lapetek-liesikupujen teho-/äänitasotiedot, jotka helpottavat liesikuvun valintaa, on ilmoitettu kunkin tuotteen kohdalla tuotesivuilla.
Lapetek liesikuvut on suunniteltu toimimaan Vilpe huippuimurien tai samalla tekniikalla olevien huippuimurien kanssa. Mallistossa on erikseen kuvut AC ja EC huippuimuriohjaukseen.
X1 - keittiöpoisto omalla hormilla
X2 - Keittiöpoisto ja kosteiden tilojen poistoimu yhdistettyä saman huippuimurin taakse
X3 - keskitetty ilmanvaihto, jossa huoneistokohtaisesti ainoastaan avataan ja suljetaan läppä
Huippuimurivalmistajilla erilaisia vaatimuksia laitteiden ohjaamiseen ja siksi tulee aina etukäteen tarkistaa, soveltuuko Lapetek liesikupu käytettäväksi olemassa olevan huippuimurin kanssa.
Liesituulettimissa on laitteen sisällä rasvasuodattimien takana tyyppikilpi, joka identifioi tuotteen. Mikäli sinulla on liesituulettimeen liittyviä kysymyksiä, poista rasvasuodattimet, ota tyyppikilvestä kuva ja liitä se Care-yhteydenottoon.
Haluatko löytää tuotteen nimen ja sen tuotekoodin.